Termékinformációk

Megjelent - A Sárga Császár belső könyvei sorozat - Egyszerű kérdések - Szellemi tengely - Nehéz kérdések - 3 könyv együtt 10 % kedvezmény
Szerző: Sárga Császár
Fordította: Tokaji Zsolt
Megjelenés: 2021
Kiadó: Gyógyforrás kiadó
Terjedelem: 3 könyv oldal
Állapot: Új
Termékazonosító: 3091
Akciós ár:
Ár:20,675 Ft
Régi ár:
Régi ár:22,970 Ft

A könyv tartalmáról

MEGJELENT!
A Sárga Császár belső könyvei sorozat - 3 könyv együtt -
 
 
 
Az alábbi köteteket tartalmazza:
A Sárga Császár Belső könyvei  - Egyszerű kérdések 1 db
A Sárga Császár Belső könyvei  - Szellemi tengely     1 db
A Sárga Császár  könyvei          - Nehéz kérdések      1 db
 
A legendás Huang Dinek, vagyis a Sárga Császárnak tulajdonított mű mindmáig a hagyományos kínai orvoslás legjelentősebb forrásainak egyike, hanem nem épp a legfontosabb azok közül. A több mint kétezer éve íródott és összeállított könyv jelentőségét a nyugati orvostudomány alapjainak számító Corpus Hippocraticumhoz, a Hippokratészi gyűjteményhez szokás hasonlítani. A Sárga Császár könyvének jelentőségét az a forradalmi szemléletbeli és világnézeti paradigmaváltás adja, hogy a kínai kultúrkörben korábban létezett és széles körben elterjedt animisztikus és samanisztikus betegségmagyarázatokra adtak új, alternatív magyarázatot. A betegségeket többé nem démonok, gonosz és ártó szellemek okozzák, hanem az ember univerzumban elfoglalt helye, és az abból adódó makro- és mikrokozmikus párhuzamokban megfogalmazható egyensúly megbomlása idézi elő. Az Egyszerű kérdések címet viselő, 81 fejezetből álló mű szerint olyan racionális tényezők állnak a betegségek hátterében, mint az életmód, az étrend, az időjárás, a pszichés és mentális adottságok vagy az életkor. A hagyományos kínai világnézetre oly jellemző erőket és rendező elveket (Tao, Yin-Yang, Qi , az öt elem) ugyancsak ebben a műben állították először olyan rendszerbe, amely az emberi lények biológiai létezéséért és egészségi állapotáért felelős. A könyv olyan, korábbról nem ismert módszereket kínál, melyek révén ezen erők egyensúlyi állapota ismét létrehozható és a betegségek megelőzhetők, illetve gyógyíthatók.
Ez a mű nem hiányozhat az olyan szakemberek könyvárából, mint a természetgyógyászok akupunktőrök, de rendkívül hasznos és értékes olvasmánya lehet a természetgyógyászat civil elkötelezettjeinek, az egészségmegőrzés és gyógyítás alternatív módjai iránt érdeklődőknek épp úgy, mint a kínai filozófia szerelmeseinek.
A mű teljes egészében most első ízben olvasható magyarul Tokaji Zsolt szakértő tolmácsolásában.