Termékinformációk

Az éber tudatosságról közérthetően
A Buddhizmus Mesterei 1.
Szerző: Gunaratana Henepola
Fordította: Tóth Zsuzsanna
Megjelenés: 2019
Kiadó: A Tan Kapuja
Terjedelem: 196 oldal
Állapot: Új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 2939
Ár:
Ár:2,990 Ft

A könyv tartalmáról

Az éber tudatosságról közérthetően
 
A tiszteletreméltó Gunaratana Henepola 1927-ben született Srí Lankán, tizenkétéves korában avatták szerzetessé. Tanulmányai befejezése után Indiában öt, majd Malajziában tíz évet töltött missziós munkával és vallási tanácsadóként. 1968 óta az Egyesült Államokban él, jó ideje Nyugat-Virginiában, a Bhavana Society kolostorának apátjaként. PhD-t szerzett az American University-n, számos országban tanított, több igen népszerű és köz érthető könyve jelent meg a buddhista meditáció téma körében.
Ezen könyvéről így ír:
„E könyvecske a vipasszaná meditáció gyakorlatáról szól. Ismétlem: a gyakorlatáról. Meditációs kézikönyv, amely az alapoktól kezdve, lépésről lépésre ad útmutatást a belátás- meditációhoz.
A célja, hogy gyakorlati segítséget nyújtson, azaz hogy használják. A vipasszaná páli nyelvű kifejezés, amelyet sokszor fordítanak belátásnak. A buddhista gyakorlat a valóság folyamatos vizsgálata, magának az észlelési folyamatnak a precíz megfigyelése. A célja az, hogy eltávolítsa a hazugságok és tévképzetek fátylát, amelyen keresztül a világot szemléljük, és így fel fedje a végső valóságot.
A vipasszaná meditáció ősi és elegáns technika, amely éppen ezt a célt szolgálja.”
 
 
 
A sorozat további részei:
A megvilágosodá ékköve - A Buddhizmus Mesterei 2.

A szerző művei