Termékinformációk

Ha Buddhával találkozol az úton, öld meg!
Pszichoterápia és önmegismerés
Szerző: Sheldon Kopp
Megjelenés: 2018
Terjedelem: 283 oldal
Állapot: Új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 2875
Ár:
Ár:3,400 Ft

A könyv tartalmáról

Ha Buddhával találkozol az úton, öld meg! -Pszichoterápia és önmegismerés
 
Ha Buddhával találkozol az úton, öld meg! - szólít fel egy réges-régi zen mondás. Életünk spirituális zarándokút, melynek értelmét nem kívülről kapjuk; magunknak kell kikovácsolnunk. Sheldon Kopp ezen intelem aranyfonala mentén ver hidat az archaikus bölcsesség és a mai pszichoterápia felismerései között, Lao Cé-től Carl Gustav Jungig.
A pszichoterapeuta, napjaink szellemi tanítómestere, nem az igazság letéteményese; ő is csak egy másik, gondterhelt emberi lény.
Hiú remény tőle várni a megváltást, hisz képtelenség, hogy valaki más oldja meg a mi problémáinkat. A terápiás páciens elbeszéli saját életének történetét, így tanul. És mi, olvasók? Ismét csak valakinek a tanítványai leszünk, vagy elkezdünk végre tanulni? Vajon képesek vagyunk-e ráismerni saját tükörképünk darabkáira az ősi kultúrák mítoszaiban, a világirodalom "nagy" elbeszéléseiben
Gilgamestől Cervantesen át Hesséig, és a pszichoterápiás praxis "kis" történeteiben - mindazokban a narratívákban, amelyeket sokat próbált útikalauzunk a terepauta-páciens viszony mélyrétegeit elemezve tár elénk és kommentál ebben a bölcs, provokatív, kétségbeejtő, felemelő, de mindenekelőtt emberi, túlságosan is emberi könyvében?
Sheldon Kopp (1929-1999) amerikai pszichoterapeuta, tanár. Kelet-Európából emigrált zsidó szülők gyermekeként, New Yorkban született. Klinikai szakpszichológusként dolgozott New Yersey-ben és Washingtonban, majd magánpraxist nyitott. Több mint egy tucat könyv szerzője. Legnagyobb sikerét jelen kötetével aratta, melyet számos nyelvre lefordítottak.
Magyarul most jelenik meg először.

A szerző művei