Termékinformációk

Ősi jövendők - Ladak tanításai
Szerző: Helena Norberg-Hodge
Megjelenés: 2011
Terjedelem: 223 oldal
Állapot: új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 1868

A könyv tartalmáról

Ősi jövendők - Ladak tanításai
 
 
Sok évvel ezelőtt, egy új-delhi utcai könyvárus szinte rám tukmálta Helena Norberg Hodge Ősi jövendők című könyvét. Hosszú ideig érintetlenül hevert a polcon - az ökológia, környezetvédelem és hasonló fogalmak idegenek voltak a számomra -, mígnem egyszer beleolvastam, és nem is igen tettem le többé. Aztán pedig meg akartam mutatni mindenkinek; jelenlegi és még ismeretlen barátaimnak. Meséltem róla, és ígértem, hamarosan elkészül a magyar változat is.
Köszönhetően Juhász Károlynak, aki formát adott neki, Schreiber Lászlónak, aki szerkesztette, valamint Ádám Hajnalka és Ádám Béla gondos korrektúrázásának elkészült a könyv, és szeretnénk, ha minél több emberhez eljutna. Mert ezeknek a gondolatoknak most jött el az idejük - reményt és új perspektívát kínálnak. Ősi újat. Örökérvényűt.
 
Mint az igazi jó könyvek, az Ősi jövendők is több rétegű:
- eleven, hiteles leírás egy létező (tehát nem elképzelt) harmonikus, önfenntartó és fenntartható  társadalomról, amely közelebb visz minket emberi természetünkhöz, és "egy békésebb és örömtelibb életmód lehetőségét tárja elénk”.
-  működése közben mutatja be a globalizált gazdaság logikáját, erőit, valamint mindenkire ható kényszereit, miközben feltárja "az összefüggő egészt", mintát adva a rendszerszemléletű gondolkodásra;
- szerzője újraértékeli korábbi világképét, mert ráébred, hogy valójában kultúrája termékeként, homo industrialisként gondolkodott - kellően távoli nézőpontokat kínálva az olvasónak is;
- és mindezeken fölül működőképes megoldásokat, járható utakat, alternatívákat mutat saját, több évtizedes nemzetközi gyakorlata alapján.
 
Stern Gabriella
a fordító
 
"Sürgősen egy fenntartható egyensúly felé kell fordulnunk; egyensúlyt találnunk a város és a vidék, a férfiak és a nők, a kultúra és a természet között. Ladak segíthet utat mutatni nekünk, azon összefonódó erők mélyebb megértését nyújtva, amelyek társadalmunkat formálják. Úgy vélem, e szélesebb perspektíva kialakítása kulcsfontosságú lépés ahhoz, hogy meggyógyíthassuk önmagunkat és a bolygót."                          
                                                                                                               Ősi jövendők
 

A szerző művei