Termékinformációk

Romboló érzelmek (1 db)
Hogyan legyünk úrrá rajtuk? Beszélgetések Őszentsége, a Dalai Lámával
Szerző: Őszentsége, a XIV. Dalai Láma
Megjelenés: 2005
Kiadó: Trivium
ISBN: 963-9367-83-4
Terjedelem: 400 oldal
Állapot: antikvár, remek állapot
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 1403

A könyv tartalmáról

Ismerik a mondást: Számolj tízig, mielőtt utat engedsz a haragodnak!
A legnagyobb baj, hogy ma már kettőig sem jutunk el… Hogy ez miért alakult így és milyen belső folyamatok határozzák meg ilyenkor a viselkedésünket, illetve, hogy milyen stratégiákat vonultathatunk fel, nos erről szól a Romboló érzelmek.
Nyilván nem véletlen, hogy az Elme és Élet elnevezésű tudományos tanácskozások kulcsfigurája a Dalai Láma, aki világhírű tudósok – illetve olyan érdeklődő „civilek”, mint például Richard Gere - karéjában ezúttal is izgalmas kirándulásra hívja az olvasót agyunk és lelki világunk azon területeire, ahol úgymond a rosszabbik énünk lakozik.
Az indiai Dharamszalában lezajlott konferencia voltaképpen az egymásnak feszülő nyugati tudományos nézetek és a „szelíd” buddhizmus meditációs gyakorlatának harmonizálásáról szól, azt kutatva, miként lehetünk úrrá az ártó érzelmeinken.
A népszerű tudományos ismeretterjesztés egyik toplistás bestseller-írója érdekfeszítő profizmussal szerkesztette egybe a vita anyagát. A kötet elolvasása után éppúgy helyére kerülhetnek bennünk az agykutatás, mint a tibeti buddhizmus alapfogalmai.
A tudósok arra a következtetésre jutottak:
A boldogság, a kiegyensúlyozottság igenis tanítható, ami megegyezik a régi buddhista nézettel is.
Hogy a helyzet nem reménytelen, azt jelzi: Amerikában már könyvpiaci siker Daniel Goleman és a Dalai Láma következő „kalandja”, amely a POZITÍV ÉRZELMEK világába kalauzolja el az olvasókat.

A szerző művei