Termékinformációk

A Dalai Láma: Az egyetlen hiteles életrajz
Szerző: Őszentsége, a XIV. Dalai Láma
Megjelenés: 2020
Terjedelem: 488 oldal
Állapot: új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 2952
Ár:
Ár:4,990 Ft

A könyv tartalmáról

A Dalai Láma: Az egyetlen hiteles életrajz
 
A ​dalai láma egyetlen igazán hiteles életrajzát tartja kezében az olvasó – egy olyan elismert Tibet-szakértő tollából, aki jó ismerőseként és közeli munkatársaként talán minden más életrajzírójánál közelebbről ismerheti Tendzin Gyacót, a tisztséget 1950 óta betöltő spirituális vezetőt és magát az embert.
A dalai láma békéről és együttérzésről szóló üzenete minden hívő és nem hívő ember lelkében visszhangra talál. A könyvből azonban azt is megtudhatjuk, miféle hányattatásokon át vezetett az elszigetelt kis tibeti faluból származó Tendzin Gyaco útja odáig, hogy a világ egyik legősibb és legösszetettebb kultúrájának politikai és szellemi vezetőjévé váljon.
A vallási vezetőt és annak életútját is bensőségesen ismerő Alexander Norman rámutat arra, hogy bár a dalai láma számára mindig is kényelmetlen volt politikai szerepvállalása, valójában nagyon is tapasztalt és ravasz játékos, aki egész életében sikeresen manőverezett az átható erőszak, a buddhizmust megosztó ellentétek és a nagyhatalmi játszmák között. Politikai szerepénél is meglepőbb azonban mágiában, látomásokban és próféciákban gyökerező spirituális gyakorlata – amelynek részleteit ebben a könyvben ismerhetjük meg elsőként.
ALEXANDER NORMAN könyve korunk talán legkarizmatikusabb és világszerte legkedveltebb vezetőjének megvilágító erejű élettörténete.

A szerző művei