Termékinformációk

A tiszta fény - A tibeti jóga és meditáció kézikönyve (1 db)
Szerző: Urgyen és Kandro
Megjelenés: 2011
Terjedelem: 175 oldal
Állapot: antikvár
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 1823

A könyv tartalmáról

A tiszta fény - A tibeti jóga és meditáció kézikönyve
 
 

A Tiszta Fény kézikönyv gyakorlati útmutatásokat tartalmaz, melyeket az olvasó alkalmazhat a mindennapi életében, hogy jobban élvezhesse és élhesse életét. A gyakorlatok a tibeti hagyományokból táplálkoznak, azonban minden olvasó találhat benne megfelelő módszereket érdeklődésének megfelelően, akár buddhista beállítottságú, akár nem.
 
Patrul Rinpocse, a nagyon tanult és beteljesítést elért mester mondta:
"Nem a nyelvtani vagy költői kifejezések
Által hoznak a szentíratok jólétet és megvalósítást.
Az összes bodhiszattva sajátos tulajdonsága,
Hogy a kifogástalan utat egyszerű és köznapi nyelven tanítja."
Ezt tartva szem előtt, úgy állítottuk össze a könyvet, hogy mindenki számára könnyen érthető legyen.
Tartalmából: a tibeti buddhizmus kilenc útja, légzésgyakorlat, energiagyakorlatok az öt elemmel, mandalagyakorlat, álomjóga, a halál folyamatának meditációja, a mahamudra és dzogcsen egysége, mahamudra és dzogcsen trekcsö, dzogcsen tögál, a tiszta fény, az öt energia, az öt bölcsesség és a négy buddhacselekedet.
A buddhizmus kilenc útja rész áttekintést nyújt a buddhizmus különböző színtjeinek szemléletéről, gyakorlási módjáról és megvalósításairól. Az energiagyakorlatok részben mindenki számára könnyen alkalmazható gyakorlatok találhatók, melyek közvetlenül a könyvből végezhetőek, tanító nélkül is. A mahamudra és dzogcsen egysége rész tartalmazza a buddhizmus teljes spirituális útját, valamint a tibeti hagyomány legbelsőbb gyakorlatait a mahamudrát és dzogcsen trekcsöt, valamint a dzogcsen tögált is. Ez utóbbi az elkötelezett gyakorlóknak ajánlott.

Váljon minden lény javára! 
A könyv összeállítói: Urgyen és Kandro

A szerző művei