Termékinformációk

Belső kereső önmagadhoz - A siker, a boldogság (és a világbéke) eléréséhez vezető megdöbbentő ösvény
Szerző: Chade-Meng Tan
Megjelenés: 2016
ISBN: 9789639219946
Terjedelem: 288 oldal
Állapot: új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 3431
Ár:
Ár:3,600 Ft

A könyv tartalmáról

Belső kereső önmagadhoz - A siker, a boldogság (és a világbéke) eléréséhez vezető megdöbbentő ösvény
 
A könyv szerzője, Meng - a Google HR szakértője - életcélja, hogy a meditáció jótékony hatásait elérhetővé tegye az egész emberiség számára. És hogy a Google különleges szerepet játszhat ebben, hiszen a Google a Google.
A Google küldetése a világ összes információjának rendezése, univerzálisan elérhetővé és hasznosíthatóvá tétele.
A Google szinte alapítása óta támogatja a dolgozók jó közérzetét, munkabeli eredményességét és hatékonyságát növelő módszerek kutatását és tanítását. Így jutottak el a meditáció és hasonló mentális képzések kutatásához.
A meditációval kapcsolatos kutatások - a sporthoz hasonlóan - pozitív eredményeket hoztak. Immár bőséges bizonyíték áll a kutatók rendelkezésére a meditáció hasznosságára vonatkozóan.
Ez a kutatás azt mutatja, hogy mindössze nyolc heti gyakorlás után megfigyelhetjük a meditáció jelentős mértékű jótékony hatásait.
Mindezek alapján Meng és munkatársai összeállítottak egy alaposan megtervezett és kipróbált utat az érzelmi intelligencia munkahelyi és otthoni fejlesztésére. Ez az út az élvonalbeli tudományon valamint az érzelmek és az érzelmi intelligencia jól kidolgozott kutatási eredményein alapul. Az alapokhoz tartozik még a derűlátás fontossága, az együttérzés és a kedvesség ereje, ahogyan az éber tudatosság és az együttérzés egyre fejlődő kutatása is.
A Google pedig küldetéséhez méltóan ezeket a módszereket is a világ rendelkezésére bocsátja.

A szerző művei