Termékinformációk

A háború művészete
Hadak útja
Szerző: Fonyódi Tibor
Megjelenés: 2002
Kiadó: Kalandor Könyvkiadó
Terjedelem: 352 oldal
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 792

A könyv tartalmáról

Fonyódi Tibor új regényében, azokba a vészterhes időkbe kalauzolja az olvasóit, amikor Attila halála után nem sokkal összeomlott a hun világbirodalom, és keleten új nagyhatalom csillaga emelkedett az égre, az avaroké...
Ötven évvel a sorsfordító eseményeket követően, egy hun sámán jóslatának beteljesítőjeként, titokzatos szkíta harcos érkezik a Kaukázustól északra található Kuma folyó partjára, az agresszíven terjeszkedő avar birodalom déli határvidékére. Az Íjásznak nevezett férfi feladata, hogy felkutasson, és harcossá képezzen egy serdülő legényt, név szerint Leventét, aki a jóslat szerint a hunok örökségét továbbvivő magori nép első hadvezére, és Attila kardjának méltó tulajdonosa lesz.
Levente és a szkíta Fokos-mester találkoznak, és kezdetét veszi a kiképzés. Íjász és Levente kapcsolata egészen addig a pillanatig felhőtlenül alakul, amíg a leendő hadvezér bele nem szeret az avar Tsilluverbe, a déli tartományok hadurának akaratos lányába. A helyzetet tovább bonyolítja egy görög kalandornő felbukkanása, aki ugyancsak magáénak akarja tudni Attila kincseit, ráadásul az avarok a magori nép lerohanására készülnek.
Véres háború közeleg...

A szerző művei