Termékinformációk

Kendo Tokuhon
Szerző: Noma Hisashi
Megjelenés: 2012
ISBN: 9789638889287
Terjedelem: 149 oldal
Állapot: Új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 2210

A könyv tartalmáról

Kendo Tokuhon
 
Noma Hisashi a II. Világháború előtti időszak kendōjának kiemelkedő alakja, számos verseny, köztük a Shōwa kori három Tenran Jiai egyikének győztese, a később világhírűvé vált kendōs és nyugati stílusú kardvívó mester, “Tigris” Mori Torao unokatestvére volt.
1938-ban, huszonkilenc éves korában, betegség következtében halt meg, fél évvel azután, hogy elnyerte a Kyōshi fokozatot. Amellett, hogy kivételes kendōka volt, Noma Hisashi közvetítőnek született, aki könyvével képes átadni az olvasónak a kendō iránt érzett természetes rajongását és őszinte szeretetét.
Írását érdekes kettősség jellemzi: kendōsként otthon érezheted magad a sorok között, ha pedig a kendō iránt csak érdeklődsz, a végére érve a sok kis fejezetnek, magától körvonalazódhat benned egy kép a kendōról. Bár több mint hetven éve íródott és még sokkal régebbi tanításokat hív segítségül, alapvetően nem kordokumentum, hanem inkább kézikönyv. Ahogy a mondás tartja: “(a) kendō könnyű, de nehéz”. Ez a könyv is pont ilyen.
A Függelékben található szövegek Noma Hisashi kortársairól, a Shōwa-kor elejének híres fiatal versenyzőiről, illetve mestereiről, illetve kendōjáról igyekeznek valamelyest képet adni, valamint tanácsokkal szolgálnak a mindennapi gyakorláshoz.

A szerző művei