Termékinformációk

A védák bölcsessége mindenkinek
Szerző: Narada Kush
Megjelenés: 2020
Terjedelem: 292 oldal
Állapot: Új
Termékazonosító: 2887
Ár:
Ár:3,990 Ft

A könyv tartalmáról

A védák bölcsessége mindenkinek

 
A Védák bölcsessége mindenkinek arra tesz átfogó kísérletet, hogy rövid, közérthető, mégis alapos ismereteket adjon az emberiség legrégebben keletkezett írott forrásairól, a Védákról.
A szerző, Narada Kush professzor meditációs mester, védikus asztrológus, a védikus tudományok tanítója, Maharishi Mahesh jóginak, a nyugaton is rohamosan növekvő népszerűségű Transzcendentális Meditáció atyjának közvetlen tanítványa és munkatársa volt éveken keresztül.
Ennek ismeretében talán nem meglepő, hogy műve megírásakor részben kilép a nyugati vallástudományban elvárt "pártatlan tudós" szerepéből, végig a határtalan szeretet és tisztelet hangján szól a Védákról, az azokban felhalmozott óriási tudásról és bölcsességről.
Ugyanakkor A Védák bölcsessége mindenkinek nem egyszerűen egy hindu vallási írás. A szerző rendkívül átfogó ismereteinek köszönhetően módszeresen rendszerezi, és a terjedelemhez képest igen részletesen mutatja be a védikus tudást.
A nagyívű, szinte minden fontos témakört érintő könyv figyelmes elolvasása után garantáltan "helyükre kerülnek" bennünk mindazok a nevek és fogalmak, melyekről a keleti kultúrák elmúlt évtizedekben megfigyelhető térnyerése során itt-ott már hallottunk, de soha nem jártunk utána, honnan származnak és mit is jelentenek pontosan.
A holland származású, jelenleg Magyarországon élő Kush professzor könyve több tízezer példányban fogyott el Európa-szerte, kiemelkedő értékét, hitelességét jelzi, hogy hamarosan Indiában is forgalomba kerül hindi fordításban.

A szerző művei