Termékinformációk

A zene taója - hangpszichológia
Zenével változtasd meg az életed
Szerző: John M. Ortiz
Megjelenés: 2021
ISBN: 9786156042040
Terjedelem: 390 oldal
Állapot: új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 3149
Ár:
Ár:4,900 Ft

A könyv tartalmáról

A zene taója - hangpszichológia - Zenével változtasd meg az életed
 
"Hangolódjon" belső forrásaira, és rátalál a harmóniára! Valószínűleg ön is, ahogy szinte mindenki, a zenében keres vigaszt, amikor "bluesos" hangulatban van, vagy pedig zenével vidítja fel magát. Dr. Ortiz erre az alapélményre összpontosítva olyan módszert dolgozott ki, mellyel hatékonyan kezelhetők az élet szeszélyei, legyenek bár régóta fennálló problémák, vagy csak pillanatnyi nehézségek. Viselkedésterápiás, kognitív és affektív pszichológiai technikákat kombinál hangolással, kántálással, megerősítésekkel és vizualizációval. Ezek segítségével jól kezelhető a krónikus fájdalom, az önbecsülés hiánya, a depresszió, düh, álmatlanság és a kontrollvesztés. Technikái személyiségfejlesztésre is alkalmazhatók: memória, fejlődés, változás, öregedés, társas kapcsolatok, intimitás, tanulás, sőt, a hallás finomítása. A gondosan összeválogatott zenei menükben bárki rátalálhat kedvenc dalaira és dallamaira, ezek segítségével ráhangolódhatunk adott érzelmi állapotunkra, beazonosíthatjuk fájdalmunkat, majd, kigyógyulhatunk belőle. Dr. Ortiz kreatív gyakorlatokat, koanokat (meditációs gondolatébresztőket), anekdotákat és esettanulmányokat is kínál a "zenei összehangolódás" módszere mellé, mindezekkel feltárva a zene átalakító erejét.

Dr. Ortiz természetes zenészi képességeit és pszichológusi képzettségét kombinálva dolgozta ki módszereit több mint két évtizeden át, ezeket alkalmazva fogadja el, amit érez, és dolgozzon azon, amit érezni szeretne! Semmit nem kell bemagolni - egyszerűen csak "játssza el", és minél előbb koncentrál a zenére, annál hamarabb fogja jól érezni magát!

A zene taója a megvilágosodás, ihlet és gyakorlati módszerek felbecsülhetetlen tárháza, hozzásegít, hogy a zenével fejleszthessük életünket, szellemünket és lelkünket. A műfajban egyedülálló módon kínál fel számtalan forrást ahhoz, hogy zenei elménket tökéletesíthessük.

- Don G. Campbell, a Mozart-hatás (The Mozart Effect) szerzője

A szerző művei