Termékinformációk

Őstársadalom és ázsiai termelési mód (1 db)
Szerző: Tőkei Ferenc
Megjelenés: 1982
Terjedelem: 728 oldal
Állapot: antikvár
Termékazonosító: 3238
Ár:
Ár:4,200 Ft

A könyv tartalmáról

Őstársadalom és ázsiai termelési mód
 
Tőkei Ferenc írja e tanulmánygyűjtemény szerzőiről és munkáikról:
„Ecsedy Ildikó nevét az európai sinológusok már jól ismerik. Filológusi alapossággal foglalkozott Belső-Ázsia nomád népeinek történetével, s újabban a kínai társadalomtörténetnek is kutatója. A kínai civilizáció »ázsiai« talaja című tanulmánya elméleti igényű vázlat az i. e. II. évezred kínai földműveseinek történelmi »ökológiájáról« és a neolitikumon nyugvó fél-civilizációnak már a keletkezés körülményeiben adott problematikájáról... A nomád társadalmak gazdasági és társadalmi szerkezetéről című írása sokéves nomádkutatásainak egyfajta összefoglalása, amely doktrinérségtől mentes elméleti érzékkel kísérel meg friss nekifutást a nagyállattartó nomádok szociológiájának.”
„Simon Róbert jól képzett arabista filológus és történész, akinek Az iszlám keletkezése című könyve méltó figyelmet keltett. E munkáját folyatandó, kezdett most hozzá egy olyan tanulmánysorozathoz, amelynek első darabja az itt olvasható A törzstől az államig (A muhammadi iszlám kérdései) című tanulmány, közvetlen folyatása pedig az arab kalifátus keletkezéstörténetének elemzését igéri.”
„Ecsedy Csaba afrikanista etnológus (aki mögött már egy eredményes dél-szudáni kutatóút áll) évek óta a fekete-afrikai hatalmi szervezetekkel foglalkozik, s most Földtulajdon és államszervezet Fekete-Afrikában című tanulmánya a felépítmény problémáinak kulcsát a földtulajdon-viszonyokban találja meg.”