Termékinformációk

A misztikus út
Szerző: Wictor Charon
Megjelenés: 1993
Terjedelem: 154 oldal
Állapot: antikvár
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 1406
Ár:
Ár:4,800 Ft

A könyv tartalmáról

A misztikus út
 
A Charon könyvek sorozat második darabja valójában egy meditációs kézikönyv, amely alapgyakorlatainak rejtelmeibe vezet be, s a meditációs gondolkodással most ismerkedőknek éppúgy tud újat mondani, mint a már tapasztaltaknak.
A meditáció alapvető feltétele, első lépcsője a misztikus csend megteremtése, mert csak a külvilág és önmagunk háborítatlan, nyugodt állapota, "a nagy üresség" nyithatja meg az utat a megvilágosodás felé. Ezt követően különböző gyakorlattípusokkal kerülhetünk egyre közelebb a legmélyebb misztériumokig. A koncentrációs és meditációs gyakorlatok végzése lehetőséget ad a magasabb rendű jelekben és szimbólumokban való elmélyülés képességéhez. A kabalisztikus és szimbolikus elmélkedéshez kétféleképpen is segítséget nyújt a könyv: egyrészt ismerteti a betűk és okkult jelképek belső értelmét; másrészt bemutat meditációs élményeket. A legmagasabb meditációs szint elérését a küszöb őrével való találkozás jelenti, amely élmény megnyitja a lélek útját az alvilágba. A küszöbőr valójában múltbeli életünk sötét foltjainak, gyarlóságainak őrzője, s a vele való szembenézés a lélek teljes felszabadulásával, a halál élményének legyőzésével jár együtt. Természetesen ez csak kevesek, a beavatottak számára adatik meg; akik túl korán, felkészületlenül próbálkoznak, azok számára ez a találkozás rettenetes élmény lehet.
A misztikus út - a szerző szándéka szerint - a belső útkeresés, az önmegismerés kézikönyve - az okkult filozófiák belső lényege iránt érdeklődő olvasók számára ajánlható.
 
Antikvár könyv, aláhúzásokkal.

A szerző művei