Termékinformációk

Nagy misztikusok
Szerző: Gerhard Ruhbach– Josef Sudbrack
Fordította: Trauttwein Éva
Megjelenés: 2005
Kiadó: Kairosz
Terjedelem: 488 oldal
Állapot: Új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 760

A könyv tartalmáról

Ha valakit misztikusnak nevezünk, olyan érzésünk támad, mintha az illető személyt a titokzatosság köde lengené körül. E könyv kiválóan példázza, hogy ez korántsem így van; úgy mutatja be a történelem legkiemelkedőbb lelki-szellemi nagyságait - kézzelfoghatóan közelségbe hozván őket -, mint hús-vér embereket, akiket kizárólag gondolataik mélysége és életük erkölcsi vonalvezetése különbözetet meg az átlagtól.
Az áttekintés nem korlátozódik a nyugati misztikusokra, köszönhetően annak, hogy ma már egy pillanatig sem vitatott tény: keresztény kultránkhoz a görög-keleti-ortodox egyház szellemi kincse is hozzátartozik.
Rendkívül érdekes megfigyelni, hogy - bár kultúrális hátterük valamelyest hasonló - a keleti misztikusok bizonyos dolgokat mennyire más szemszögből értékelnek, mint ahogyan mi megszoktuk.
Az egyes szereplők életrajzának rövid ismertetése után leglényegesebb gondolataikat igyekszik bemutatni a szerző, ily módon közel hozva őket a kedves Olvasóhoz. Ez a gondosan összeválogatott gyűjtemény nemcsak értékes adattár, de egyben gondolkodásra is késztet.

A szerző művei