Termékinformációk

Hagyomány és magyarság
Szerző: Baranyi Tibor Imre
Megjelenés: 2011
Kiadó: Kvintesszencia
ISBN: 9788638742278
Terjedelem: 176 oldal
Állapot: Új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 1778
Ár:
Ár:5,000 Ft

A könyv tartalmáról

 

Hagyomány és magyarság

 

 

Minden nemzet, így a magyarság létkérdései is csak szellemi távlatokban válhatnak világossá a nemzet tagjai, kiváltképpen a vezetésre hivatottak számára. Csak ha az örökérvényű, változhatatlan létokokra, s forrásukra, a mindeneket kormányzó Igazságra függesztjük tekintetünket, csak akkor tudhatjuk meg, mi a magyarság sorsa, mindenkori feladata, hogy legyengült állapotából miként léphet a gyógyulás (salvus) útjára egy testileg, lelkileg, szellemileg beteg és haldokló világban.
 

 
 

„A hungarologia traditionalis (a szellemi és metafizikai hagyomány alapelveire épülő magyarságtan) alkalmazott tudományág, amely a magyar őshagyomány és a magyarság mibenlétének kutatását szilárd, jól megalapozott és egyetemes érvényű alapelvekre építi.” Ebből adódóan megfelelő keretekkel szolgál, hogy művelője egyéni és közösségi szinten egyaránt sorsdöntő jelentőségű, s igaz tetteket eredményező belátásokra jusson mind a magyar történelem, a politika és a közélet, mind a magyarság karakterológiájának, jelenlegi állapotának vizsgálatát és megítélését illetően.

Baranyi Tibor Imre előző könyvében (Fejlődő létrontás és örök Hagyomány) a jelenkori világ válságának mélyebb összefüggéseit tárta fel a metafizikai hagyomány alapigazságai szempontjából. Új kötete kifejezetten a magyarsághoz kapcsolódó tanulmányainak gyűjteménye; magyarságtan, melyben nemzetünk számára most is a világ Fénye, a Tradíció mutatja a boldoguláshoz vezető utat.
 

 
Tartalom:
 
Az őseredeti hagyomány és a leszármazások 
Hyperborea és Turán
A magyarság szellemi küldetése
Vertikális nomádság
„Színek” és feladatok
A nemességről
A turulok és a magyarok rangi beosztásairól
Szempontok a magyar emberfajták vizsgálatához
Íj és puska / Megjegyzések a vadászat kapcsán 
Harc és szellemi fensőbbség
1956. október 23. 
Törvénytelen szocializmus: ávósok és pufajkások 
A Magyarországra vonatkozó „tervek” kapcsán 
Zsidó messianizmus és cionizmus
A jelenkori magyar közoktatásról
Konklúzió / Radikális nemzetstratégiai orientációk – a spirituális talapzat helyreállítása
 

A szerző művei