Fekete onix (11)

Fekete onix (11)
Termékazonosító: 1478

A termékről

Minőségi, 108 szemes fekete onix mála.

Származási hely:Nepál, a Bódhnát sztúpa környékén élő tibeti közösségtől.
 
A fehér illetve szürke vagy színes csíkozású, gyakran tarka csillogású ónix erkölcsösséget, lelkierőt, őszinteséget, spirituális képességet és tisztánlátást kölcsönöz viselőjének. Maga az ónix név a körömre vonatkozik, tudniillik a kövön a fehér réteg úgy borul a feketére, barnára vagy pirosra, mint az ujjak hegyére a köröm.

A rege szerint Amor Venusnak körmeit nyílvessző hegyével lemetszegette, és az Indusba hullatta. A párkák onnét kihalászták és megismervén isteni eredetüket, azokat ónixszá változtatták, hogy örökre megmaradjanak. Az ókorban igen nagy becsű drágakő volt, különösen gyönyörű kámeákat és intagliókat, valamint vázákat készítettek belőle. Az ónix a Bibliában említett 12 kő egyike, melyet Jahve főpapjai melldíszként viseltek.

A népi gyógyászat szerint elűzi a lidérces álmokat, és csillapítja a szülési fájdalmakat.
 
 

 
A mála a meditáció gyakorlásánál használatos számláló eszköz.
Általában 108 szemből és egy végső, nagyobb szemből áll. Gyakran láthatunk olyan malákat, amelyek további három, a többitől eltérő szemet is tartalmaznak. Ezek négy, egyenként 27 szemnyi részre osztják a málát. A 108 szem jelképezi a száz békés és erőteljesen védelmező aspektust a közteslétben (tib. bardo), valamint a nyolcféle tudatot. A záró szem testesíti meg a megvilágosodást.
Hagyományosan, a meditáció során hüvelykujjunkkal mozgatjuk a szemeket. Ily módon mantránként egy-egy szemet pörgetünk át a mutatóujjon. Amikor a záró szemhez érünk, új kört kezdve, megfordítjuk a málát a másik irányba. Ez azt jelképezi, hogy a bódhiszattva, amikor eléri a megvilágosodást, visszatér a feltételekehez kötött világba, hogy segítségére legyen minden lénynek, és elvezesse őket a megvilágosodáshoz.
 

Black onyx is believed to be one of the most powerful protection stones. Black onyx is associated with the base (root, first) chakra.  Black Onyx has the ability to soothe fears and worries, to control to overwhelming emotions. Onyx can help a person maintain a positive outlook while awaiting the result of a source of anxiety. Onyx is recommended for improving concentration and devotion, calming sexual tension and ending marital disputes. Black Onyx helps to remove depression, nightmares and losses in legal matters.

Black Onyx is used as a magic stone all over the world. Its power is further increased by magic inscriptions, as found in the graves of American Indians and ancient Greeks and Romans. In much crystal literature black onyx is strongly associated to Saturn, and it is said that this stone works most positively for those with a strong Saturn in their natal charts. Healers also believe that Black Onyx saves a person from evil eyes and black magic.