Termékinformációk

A béke érintése - Gyakorlatok a tudatos figyelemmel élt mindennapokhoz - antikvár könyv
Szerző: Thich Nhat Hanh
Megjelenés: 2004
Kiadó: Édesvíz
Terjedelem: 139 oldal
Állapot: antikvár, jó állapot
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 1816
Ár:
Ár:6,800 Ft

A könyv tartalmáról

A béke érintése - Gyakorlatok a tudatos figyelemmel élt mindennapokhoz
 
Egy virágnak semmit nem kell tennie azért, hogy nyújtson valamit másoknak. Elég, hogy virág. Egy ember, ha igaz ember, elég ahhoz, hogy az egész világ örvendezzen neki.
Amikor látunk valamit vagy hallgatunk valakit, gyakorta nem látjuk tisztán, vagy nem figyelünk rá igazán. Nem vagyunk elég tiszták, és rosszul érzékelünk. Ha nem vagyunk nyugodtak, ha csak a reményeinkre vagy a haragunkra figyelünk, nem leszünk képesek felfogni az igazságot, amely tavunk felszínéről próbál visszatükröződni. A víztükörnek csendesnek kell lennie ahhoz, hogy a valóságot lássuk.
Thich Nhat Hanh zen mester, költő és békeharcos. Nem magányos megvilágosodás keresésről ír.
Közösségben, társadalomban élő, hétköznapi emberekhez szól. Bevezeti az olvasót a teljes figyelemmel való légzésbe és annak művészetébe, miként legyünk tudatában annak, mi frissítő és gyógyító bennünk és körülöttünk. Tanításai szerint fölösleges azt kívánnunk barátainknak, hogy "béke legyen veletek". A béke már velük van. Abban segítsük őket, hogy szokásukká váljon minden egyes pillanatban megérinteni ezt a békét. Thich Nath Hanh ehhez kínál gyakorlatokat különleges kötetében.