Termékinformációk

Lodzsong I. - Lépésről-lépésre a bódhiszattvák ösvényén
Sántidéva:A BÓDHISZATTVA ÖSVÉNY című meditációs kézikönyvének magyarázata I. kötet
Szerző: Láma Csöpel
Megjelenés: 2011
Terjedelem: 212 oldal
Állapot: Új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 1786
Ár:
Ár:4,500 Ft

A könyv tartalmáról

 

Lodzsong I. - Lépésről-lépésre a bódhiszattvák ösvényén

Sántidéva:A BÓDHISZATTVA ÖSVÉNY című meditációs kézikönyvének magyarázata I. kötet

 

Könyvünk a nyolcadik században, Indiában élt nagy buddhista mester, Santidéva meditáció kézikönyve, A bódhiszattva ösvény magyarázatát tartalmazza. Ez a könyv a mai valóságban élő és tevékeny ember számára is nagyon jól alkalmazható a gyakorlatban. Santidéva tanítása az egész széles út (mahajána) buddhizmus számára alapmű, egy buddhista klasszikus.
Santidéva Bódhiszattva ösvénye tíz fejezetéből az első nyolcat tárgyaljuk egy fokozatosan kiadásra kerülő sorozatban, melynek tervezett öt kötetéből a jelen könyvünk az első. Ez az első kötet az első három fejezet magyarázatát tartalmazza, melyek: A bódhicitta nagyszerűsége, a Vallomás és az Elkötelezettség.
A mai ember hozzászokott ahhoz, hogy tengernyi könyv veszi körül. Kicsi gyermekkorunktól kezdve olvasnak nekünk könyveket, és mi magunk is elolvasunk számtalan könyvet. Azon kívül ott van a tévé meg a rádió, amiből rengeteg információ árad felénk. A tudásnak millió megnyilvánulása tölti meg környezetünket. A könyv megszokott dolog az életünkben, és meghatározóan hat ránk, ezért amikor a kezünkbe kerül egy ilyen könyv, mint Santidéváé, akkor úgy gondoljuk, hogy ez is csak egy könyv, versek vannak benne – ez is csak költészet. Azonban ennél itt sokkal többről van szó, mert a szerző megvilágosodást elért mester, akinek minden egyes szava a megvilágosodást közvetíti. Az ilyen könyvekhez egészen másképp kell hozzáállni, ezért mi ezeket a könyveket megkülönböztető tiszteletben tartjuk. Ezek a könyvek a megvilágosulás energiáját, áldását tartalmazó energiacsomagok. Olyanok, mint az élőlények – a megvilágosulás élő energiáját hordozó élőlények.

 
A 2. kötet is megjelent Megvilágosult munka az érzelmekkel címmel.