Termékinformációk

Hogyan segít a Dharma élni és meghalni
Fordította: Ratna Ling Fordító Csoport
Megjelenés: 1997
ISBN: 963-00-2121-8
Terjedelem: 132 oldal
Állapot: új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 78
Ár:
Ár:3,500 Ft

A könyv tartalmáról

Künszang Láma szóbeli tanítása, ahogy Paltrül Rinpocse leírta Lényegi tanítás, a második gondolat, amely az elmét a gyakorlás belső ösvénye felé fordítja. Három tanítást tartalmaz:

- Palrtül Rinpocse: Az élet mulandósága
- Cele Nacog Rangdröl: A figyelmességtükre - részletek
- Chögyam Trungpa: A figyelmesség alapjai

"Figyeld meg, milyen gyorsan követi egymást a tegnap és a ma, a mai reggel és este, a tavalyi és az idei év. Minden fokozatosan változik, lehetetlen bármit találni, ami tartós, változatlan. Gondolj csak saját faludra, vagy a kolostorra, ahol élsz. Emberek, akik valaha gazdagok voltak, s jól ment soruk, ma szegény körülmények között élnek. Mások, kik régebben szegények s gyengék voltak, most híresek és gazdagok. Semmi sem marad örökre változatlan." "Minden ami született, mulandó meg fog halni.

Minden ami felhalmozódott, mulandó el fog fogyni.
Minden ami összegyűlt, mulandó szét fog szóródni.
Minden ami felépült, mulandó, le fog omlani.
Minden ami magasba tör, mulandó, alá fog hullani."

"A szerencse változásával a megrögzött csalóból
A társadalmi élet vezetője lesz,
Az emberek bíznak benne,
S nemesnek, bölcsnek tartják."

"Az emberek általában számos nehézséggel kerülnek szembe, amikor a spirituális gyakorlásba kezdenek, ami annak köszönhető, hogy rengeteg energiát fektetnek a legjobb és legkönnyebb kezdési mód megtalálásába. Talán fel kellene adni ezt a fajta hozzáállást, és nem kutatni tovább a legjobb és legkönnyebb ösvény után. Valójában nincs választásunk. Bármilyen utat is válasszunk, szembe kell néznünk jelenlegi önmagunkkal. Ez a szembesülés elkerülhetetlen. A buddhista hagyomány szerint mind az ösvény megmunkálandó alapja, mind az ösvényen működő energia az elme, a saját elménk, ami állandó jelleggel bennünk munkálkodik."

A szerző művei