Termékinformációk

Hosszú Lándzsa - A feketelábú főnök emlékezései
Megjelenés: 2002
Kiadó: Szenzár
Terjedelem: 244 oldal
Állapot: Új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 2238

A könyv tartalmáról

Hosszú Lándzsa - A feketelábú főnök emlékezései
 
"Azok az indiánok, akiknek élményeit ebben a könyvben leírtam, több más törzzsel együtt aránylag csak nemrégen kerültek kapcsolatba a fehér emberrel. Az események színhelye a távoli északnyugat, Észak-Amerika egyik legvadabb, legkevésbé megbékélt vidéke.
A fehérek eljövetele előtt ezek az indiánok nyughatatlan, harcias nép voltak, nomád módra, folytonos csatározások közepette, szüntelenül vándoroltak. A Sziklás-hegységtől keletre fekvő, vad ősterület uralkodó törzsét, a feketelábúakat messze földön mint 'a síkság tigriseit' ismerték.
A feketelábú törzs leghalálosabb ellenségei a sziúk, a krík, az assziniboinok, a varjú indiánok és a kutenék voltak; ezekkel szinte megszakítás nélkül harcban álltak, egészen a fehér emberek térhódításáig. Ez a drámai korszak, amely a régi törzsközi hadakozás periódusát az új uralkodó faj, a fehér ember megjelenésének korával kapcsolta össze, az észak-amerikai indiánok történetének talán legszínesebb, legmozgalmasabb szakasza volt. Ennek a korszaknak az eseményeit írom le most, csupa olyan élményt, amelyeknek hősei, a mi idősebb harcosaink, még ma is élnek..." (1928)

A szerző művei