Termékinformációk

Csakra pszichológia + CD melléklet
Jóga-csúdámani Upanisád Az emberi tudatosság fejlődésének belső térképe
Szerző: Bakos Attila
Megjelenés: 2016
ISBN: 978-963-9858-24-4
Terjedelem: 215 oldal
Állapot: Új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 2616
Ár:
Ár:3,990 Ft

A könyv tartalmáról

Csakra pszichológia -

Jóga-csúdámani Upanisád Az emberi tudatosság fejlődésének belső térképe
 
„Most elbeszélem a jógatudomány koronaékszerét (Jóga-csúdámani), mely a legkiválóbb eszköz az elkülönülés (Kaivalja) eléréséhez. Olyan mélységes titok (Sziddhi) ez, amely támogatást nyújt a haladni vágyó (gyakorló) jóga-ismerőknek (Jóga-vittamah).” Jóga-csúdámani Upanisád 1.
A Csakra Pszichológia, s benne a teljes Jóga-csúdámani Upanisád (szanszkrit-magyar) a helyénvaló élet művészetéről szól, egy semmihez sem mérhető folyamatról, arról az útról (Márga), vagy gyakorlatról (Szádhana), mely az Abszolúttal (Brahman), vagy az Önvalóval (Átman) való harmonikus és örömteli (Ánanda) egységhez vezet. A Jóga gyakorlása a természetfeletti egyesülés ösvénye. Mégis legbensőbb lényege kifejezhető az anyagi lét tárgyait illető természetes egyszerűségben (Árdzsavam), mely a vágyak (Káma) szakszerű csökkentésének gyakorlata (Pratjáhára). Továbbá a kifinomult, később magasrendű gondolkodásban (Buddhi-jóga), mely minden dolgok végső megértésére (Szamádhi) vezet.
A kötet gyakorlati módon ismerteti a Narada relax hangmeditáció és jóga nidra módszereit (CD melléklet), és a Náda jóga tudományát a csakra pszichológia tükrében. Maga a transzcendens hangzás, a Para náda túl van az elme (Manasz) és más kognitív érzékszervek (Indriják) általi megismerésen.  A Para náda az őseredeti hang, ami a legmagasabb rendű tudatosság (Turíja) valóságát hordozza.