Termékinformációk

A Vaszistha-jóga I.-II. - Második, bővített kiadás
Szvámi Venkatesananda -Brahmarishi Vaszistha Egységről szóló tanítása
Szerző: Szvámi Venkatesananda
Megjelenés: 2021
ISBN: 9789630824484
Terjedelem: 1 kötet: 404 o., 2. kötet: 392 oldal
Állapot: új
Termékazonosító: 2557

A könyv tartalmáról

A Vaszistha-jóga I.-II. - Második, bővített kiadás!Szvámi Venkatesananda -Brahmarishi Vaszistha Egységről szóló tanítása
 
A könyv szanszkritból való angolra fordítását és átszerkesztését Szvámí Vénkatésánandának köszönhetjük, aki mesterének Szvámí Sivánandának ajánlotta a következő szavakkal: "A bölcs Vaszistha mester Szvámí Sivánandaként inkarnálódott, hogy személyében a jóga legmagasabb szintje megnyilvánuljon.   A VASZISTHA-JÓGA Szvámí Sivánandában élő valóságként öltött testet."  Szvámí Sivánanda a Húsz spirituális jótanács című írásában a VASZISTHA-JÓGA című könyvet a jógázók által tanulmányozandó legfontosabb művek közé sorolta.
„E szemünk előtt elterülő világlátvány csak tévképzet: olyan akár az ég kékjének csalóka látszata. Jobb tehát nem is kutatni e tévképzet értelmét, egyszerűbb, ha nem is veszünk róla tudomást.” (I.3.2.)
 
Ez a mű a Védikus Irodalom egyik kiemelkedő alkotása, a Rámájana első része, melyben Ráma mestere, Bramarishi Vaszistha részesíti őt az Egységről, az Önvalóról szóló időtlen tanításában.
 
A mű a különlegessége abban rejlik, hogy olvasása nem korlátozódik a filozófiai értelmezésre, hanem tanulmányozása során az olvasóban a megvilágosódáshoz, a magasabb tudatállapotokhoz, valamint az ezekre vonatkozó megértéshez kapcsolódó tapasztalatok jelennek meg érthető, mesés, elbeszélő formában. A tanításra példákat hoz, a jobb megértés segítésére történeteket és útmutatást ad, valamint kérdéseket vet fel és megadja azokra a válaszokat.
A könyv tanulmányozója tehát közvetlen tapasztalást képes szerezni a bölcsek által élt Egyetemes Valóságról, az Egység megértéséről és megéléséről.
 
Aki valóban kíváncsi az élet legnagyobb titkára, az mindenképpen tanulmányozza teljes odaadással ezt az ősi írást, mely korokon át szárnyaló bölcsességet és tudást hordoz magában. A Jóga Vaszistha döntő lökést ad a spirituális ébredéshez és a végső valóság megtapasztalásához.
 
I. kötet 404 oldal
II. kötet 392 oldal
Kemény kötésű
Fejezetek:
1. Vairágja (A vágyak föladása)
2. Mumuksu Vjavahára (Viselkedési szabályok az útkeresőknek)
3. Utpatti (A teremtés)
4. Szthiti (A létezés)
5. Upaszáma (A megszűnés)
6. Nirvána (A megszabadulás)

A szerző művei