Termékinformációk

A sógun ágyasa
Szerző: Laura Joh Rowland
Megjelenés: 2000
Terjedelem: 388 oldal
Állapot: antikvár
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 3488
Ár:
Ár:3,500 Ft

A könyv tartalmáról

A sógun ágyasa
 
Rowland érzelmekkel, megdöbbentő titkokkal és korrupcióval telített krimijében a XVII. századi Japán kel életre. A történet éppoly élénk, művészi és dicsőséges, mint az elveszett világ, amely feltárul a könyv hasábjain.
Az edói palota főcsarnokában nagy pompájú esküvői szertartás zajlik, a sógun legfőbb bizalmasa és nyomozója Szano Icsiro feleségül veszi a számára kijelölt lányt, Reikot.
Közben a palota zsúfolt női részlegében a sógun legújabb ágyasa, Harume arra készül, hogy egy saját maga által elkészített tetoválással bizonyítsa szerelmét egy férfinak. Azonban a művelet után Harume rejtélyes körülmények között meghal.
A sógun azonnal elrendeli, hogy Szano vizsgálja ki a titokzatos események okát. A nyomozónak nehéz dolga van az ágyasok Belső Palotabeli birodalmának átvizsgálásával, ahol a féltékenység, a kéjvágy és a mohóság uralkodik, valamint a sógun édesanyja, aki teljhatalmát élvezi az alárendeltjei felett.
Mindeközben Szano intelligens és akaratos felesége sem az általában elfogadott viselkedést tanúsítja: ahelyett, hogy férjét a hagyományok szerint otthon, engedelmesen várná, mindenáron segíteni szeretne neki a nyomozásban. A viharos veszekedések és az egymás iránti vágy felkorbácsolják érzelmeiket…

„Egy gondolkodóba ejtő kirakós játék, a feudális Japán egzotikus háttere előtt, a maga fantasztikus, enigmatikus kultúrájával. Biztos, hogy rajta lesz mindenki bestseller listáján.”

- Publisher Weekly

„A szerző egy lenyűgöző, színes és magával ragadó világot hozott létre olvasói számára. A sorok önmagukban is gyönyörűek és beszédesek, összességében pedig egy tökéletes egységet alkotnak.” - Times

A szerző művei