Korall mala türkiz vagy gyöngy elválasztókkal (31)

Korall mala türkiz vagy gyöngy elválasztókkal (31)
Termékazonosító: 1433

A termékről

Minőségi, 108 szemes korall mála.

Származási hely:Nepál, a Bódhnát sztúpa környékén élő tibeti közösségtől.
 
Főleg keleten tartották nagy becsben, a buddhista írások a „hét kincs” egyikeként említik a vörös korallt. Az olasz férfiak régen eljegyzéskor a jövendőbelijüknek korallt ajándékoztak.

A hozzá kapcsolódó hiedelmek szerint a siker és a termékenység ékköve, mint talizmán, megvédi a gyerekeket és az anyákat a fertőző betegségektől. Megóv a sátán praktikáitól. Racionalitással és bölcsességgel látja el viselőjét. Megelőzi a lidérces álmokat, az epilepsziás rohamokat és a családi veszekedéseket. Gyógyítja a fekélyeket, az asszonyi terméketlenséget, csillapítja a gyulladásokat, a görcsöket és kisgyerekeknél a szamárköhögést. Ha fogínyhez dörzsölik, erősíti a fogakat. A korall nyaklánc viselete megkönnyíti a fogzást. Védelmet nyújt az elmebaj ellen. Ha szétszórják a szántóföldön, megóvja a veteményt az üszögtől és a házakat a viharoktól.
 

A mála a meditáció gyakorlásánál használatos számláló eszköz.
Általában 108 szemből és egy végső, nagyobb szemből áll. Gyakran láthatunk olyan malákat, amelyek további három, a többitől eltérő szemet is tartalmaznak. Ezek négy, egyenként 27 szemnyi részre osztják a málát. A 108 szem jelképezi a száz békés és erőteljesen védelmező aspektust a közteslétben (tib. bardo), valamint a nyolcféle tudatot. A záró szem testesíti meg a megvilágosodást.
Hagyományosan, a meditáció során hüvelykujjunkkal mozgatjuk a szemeket. Ily módon mantránként egy-egy szemet pörgetünk át a mutatóujjon. Amikor a záró szemhez érünk, új kört kezdve, megfordítjuk a málát a másik irányba. Ez azt jelképezi, hogy a bódhiszattva, amikor eléri a megvilágosodást, visszatér a feltételekehez kötött világba, hogy segítségére legyen minden lénynek, és elvezesse őket a megvilágosodáshoz.
Moonga (Coral) is useful in diseases related with blood impurity. Coral is used during Sadhana or Worship of Lord Ganesh, Hanuman, Lakshmi and Mars Planet. Coral is also useful for the patients who are anemic. Ancient legends tell us that people once believed that Mars was composed of red coral due to it's striations and colorings. Coral symbolizes joy and happiness, it enables the wearer to enjoy life. Coral is  said to quiet the emotions and to bring peace to within the self, it facilitates intuition, imagination and visualization.  Coral helps one to both understand and use the qualities of the mystic. It can bring one into communication with the Ancient Ones of the world and expedite and accelerate the transfer of knowledge.
 
In general, coral aids regeneration of bone, muscle, and the spine, aids in blood cell disorders and is extremely beneficial to the reproductive system. Coral is said to be extremely valuable to those whose core energy has been stressed and depleted tot he extent that their body can no longer heal on its own. Coral is said to give wisdom and to protect children. Coral was once believed to cure madness as well as to protect sea travelers from storms.