Termékinformációk

Élet és benső munka
Lényegi tanítások
Szerző: Láma Ngawang Rinpocse
Megjelenés: 2022
ISBN: 978-615-5495-40-3
Terjedelem: 166 oldal
Állapot: új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 3371
Ár:
Ár:4,500 Ft

A könyv tartalmáról

Élet és benső munka - Lényegi tanítások
 

Jelenleg a hanyatlás korában vagyunk, amikor is az emberek viselkedése egyre rosszabb irányba változik. Szavaik és cselekedeteik nincsenek összhangban. Egy valamit gondolnak és mást mondanak, egy valamit mondanak és mást csinálnak. Patrul Rinpocse versbe szedett tanítása több mint száz évvel ezelőtt készült, ebből láthatjuk, hogy már akkor is így volt ez. Mi magunk is láthatjuk az utóbbi száz év fejleményeit, és azt, hogy mennyire beigazolódnak a mester szavai. A mai embernél az őszinteség ritka vendég. Ha valakinek a tanítás és a gyakorlás iránti igénye szívből jön, és nem csak a külsőségek, vagy pillanatnyi ösztönzések motiválják, az nagy ritkaság.
Ebben a könyvben tanítást kaphatunk e hanyatló kor fonákságairól, a széles út szemléletéről, meditációs módszeréről és életviteléről, valamint a megszabadulás módszereiről.
Tiszteletreméltó Dordzse Lopön Láma Ngawang Rinpocse (1927–2011) a Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség alapítója és szellemi vezetője volt. Meghatározó személyisége volt a tibeti gyémántút buddhizmus európai, ezen belül kiemelten a svédországi és a magyarországi kifejlődésének. Egész életét kizárólag a belső ösvény gyakorlásának szentelte, és képes volt tanítványait elvezetni szellemük igaz természetének megismeréséhez. Életét és munkásságát nagy megértés és tevékeny együttérzés jellemezte. Kiváltképpen mindig nagy megbecsülést mutatott más buddhista irányzatokkal, és a világvallásokkal kapcsolatban. Láma Ngawang Rinpocse élő példa arra, hogy ne azt tegyük, amit mások elvárnak tőlünk, hanem mindig csak az első kézből szerzett, belső tapasztalás alapján cselekedjünk.

 

A szerző művei