Termékinformációk

A Nap szíve
Hogyan képezzük a tudatunkat - A tükör, mely mindent tisztán megmutat
Szerző: Láma Ngawang Rinpocse
Megjelenés: 2022
ISBN: 978-615-5495-28-1
Terjedelem: 204 oldal
Állapot: új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 3370
Ár:
Ár:4,500 Ft

A könyv tartalmáról

A Nap szíve - Hogyan képezzük a tudatunkat - A tükör, mely mindent tisztán megmutat
 
… Mindezt azért mondom el nektek, hogy feltárjam a lényegét egy különleges, erősítő italnak, a szavak esszenciájának, mely ezer betegség gyógyszere. Ez a tanítás a lámák meditáció tapasztalatain alapuló, szóbeli tanítás, és összefüggésbe hozható saját meditációs átéléseinkkel is. Világosan rámutat létünk tapasztalásaira, a férfi és női nemek közti barátság fontosságára épp úgy, mint a szülő és gyermek közötti szoros kapcsolatra is. Tanulmányozhatják ezt akár nagy értelemmel és odaadó szorgalommal rendelkező tudósok is, ám ha elvárásaik vannak, nem érnek célt.
Van egy régi mondás: „Még a legtanultabbakat is félre lehet vezetni”. Bármilyen nagy is a tudásunk, ha elvárásaink vannak mégis olyan, mintha hálóval próbálnánk vizet meríteni, ám még egy egyszerű, tanulatlan ember is elérheti a megszabadulást, ha nincsenek elvárásai.
Senki sem érheti el a megszabadulást, amíg elvárásai vannak. Az ilyen ember olyan, mint a vak, aki felnéz az égre anélkül, hogy látna valamit, de mivel nem lát, így semmi haszna sincs belőle. Ha a meggyőződésünk szilárd és elvárások nélküli, ha valóban odaadóak vagyunk, akkor egy kutyafogban is ereklyére találhatunk!
Ezért láthatjuk meg önmagunkat olyan tisztán e tanítás tükrének a segítségével.
 

A szerző művei