Termékinformációk

Útmutató a taoizmushoz
Szerző: Eva Wong
Megjelenés: 2011
ISBN: 978-963-08-2145-2
Terjedelem: 297 oldal
Állapot: Új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 1742

A könyv tartalmáról

 
Útmutató a taoizmushoz
Örömmel értesítünk mindenkit, hogy ismét megjelent a belső alkímiai előadáshoz szükséges tankönyvünk, így akinek az első kiadásból nem jutott, most kitöltheti a könyvespolcán tátongó űrt.
Eva Wong stílusa a vallásos tiszteletet és a tudományos alaposságot kiválóan ötvözve mutatja be a taoizmus teljes rendszerét. A könyv rövid ismertetője:
„A taoizmus szellemi áttekintésének ezen útmutatója nem csak a taoizmus történetének fontos eseményeit, a szövegeket lejegyező Bölcseket, vagy a taoista gondolkodás különböző iskoláit mutatja be, hanem arra is ráérez belőle az Olvasó, hogy milyen a taoizmust gyakorolni napjainkban.
A könyv három részből áll:

  • A taoizmus története nyomon követi a hagyomány fejlődését a történelem előtti Kína sámánjaitól kezdve a klasszikus időszakon át (beleértve Laozi, a híres Bölcs tanításait), érintve a taoizmusnak, mint vallásnak a kezdetét, a misztikus és alkímiai taoizmus felemelkedését, valamint a taoizmus, buddhizmus és konfucianizmus egységbe rendezését.
  • A taoizmus rendszerei bemutatja a mágikus iskolákat, jövendöléses gyakorlatokat, vallásos szertartásokat, a belső alkímiát és a helyes cselekvés útját.
  • A Taoista gyakorlatok a meditációt, a test művelésének technikáit és a megtisztulás, szertartás, illetve talizmános varázslás rítusait tárgyalja.

Az értékes kézikönyvet átfogó könyvjegyzék zárja, segítséget nyújtva a további tanulmányokhoz.”