Termékinformációk

Yin és yang harmonizálása - A sárkány és a tigris könyve
Szerző: Eva Wong
Megjelenés: 2010
ISBN: 978-963-06-9815-3
Terjedelem: 202 oldal
Állapot: Új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 1431

A könyv tartalmáról

 
A Nappal és a Holddal együtt öregedni, a tavasz és nyár által megújulni, ősszel és télen megőrizni a növekedés magvait, és a Dao Örökkévaló Lélegzetével táplálkozni – ezek a taoista alkimisták, az egészség, hosszú élet és Halhatatlanság művészeteit gyakorló Mesterek céljai.
Ez a mű A Sárkány és Tigris Könyveként ismert taoista alkímiai kézikönyvnek, valamint két legfontosabb szövegmagyarázatának tömör fordítása. A szöveget, melyet ősi időkben ismeretlen szerző írt, majd az i. sz. 15. században adtak ki, a kortárs taoista gyakorlók a szellemi átalakulás legteljesebb útmutatójának tartják, mivel lefedi a taoista gyakorlás három fajtáját:

  • A külső alkímiát, ami ásványok, gyógynövények és más anyagok elfogyasztásának kutatásával foglalkozik az egészség, a hosszú élet és a Halhatatlanság elérése érdekében;
  • A páros alkímiát, ami során a gyakorló a szexuális partner energiáját használja fel a sajátja művelésére;
  • A belső alkímiát, ami meditációt, tornagyakorlatokat és jógaszerű testtartásokat gyakorol a test és a tudat művelésének érdekében.

Eva Wong alapos bevezetése és a klasszikus kínai szerzők két szövegmagyarázatának közreadása segíti az Olvasót ennek a tömör és szimbolikus szövegnek a megértésében. Eva Wong a taoista művészetek gyakorlója és kínai szövegek fordítója.