Termékinformációk

Kabbala - A ragyogás könyve
Szerző: Will Parfitt
Megjelenés: 1993
Kiadó: Édesvíz
Terjedelem: 197 oldal
Állapot: antikvár, remek állapot
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 2187
Ár:
Ár:2,400 Ft

A könyv tartalmáról

Kabbala - A ragyogás könyve
 
A kabbala – szó szerint 'átadás, hagyomány' – a középkor végén virágzó, misztikus zsidó vallási irányzat. A VII. század óta Biblia-értelmező módszerként ismert. A XIII. századtól kezdődően nagy hatást gyakorolt az európai keresztény gondolkodókra is. A kabbalisztika a kabbalával kapcsolatos ismeretek, különböző eljárások és módszerek gyűjteménye, illetve a kabbalához tartozó szám-, betű- és névmisztika rendszereinek összessége.
A kabbala több könyvből áll: a legelső az Alakzat Könyve, amely csak 300 betű, mégis a teljes bölcsességet tartalmazza. A legnagyobb a Ragyogás Könyve, amelynek központi gondolata szerint a világegyetemben minden mindennel kapcsolatban áll, s e kozmikus tánc mögött rejtett rend és jelentés húzódik meg. A kabbala szerint ezt a rejtett jelentést a földi dolgokban való közvetlen elvegyülés, nem pedig a világon való túllépés által lehet fölfedezni.
A kabbala mindenkié, aki részese akar lenni: azoké is, akik az egyszerű, evilági úton járnak, s azoké is, akik a legmagasabb csúcsokra törnek.

A szerző művei